GLORIA, ÎNCĂ UN DERBY CÂŞTIGAT

SCM Gloria şi-a trecut sâmbătă în cont alte trei puncte, după o dispută deloc uşoară cu Bucovina Rădăuţi, echipă aflată la momentul jocului pe ultima treaptă a podiumului. Cum liderul Oţelul a dispus cu acelaşi scor de echipa din Roman, lupta pentru promovare continuă, cu cele două grupări mergând cap la cap.
Debutul de joc este favorabil oaspeţilor, care se prezintă ca o echipă solidă şi controlează ostilităţile în primele zece minute. În minutul 12 însă, C.Petre găseşte inteligent o pasă printre fundaşii adverşi, iar coechipierul său Catană nu iartă din interiorul careului şi deschide scorul, în uralele celor peste 2000 de spectatori, atraşi la stadion de vremea plăcută şi de perpectivele unui duel foarte intens. Buzoienii încearcă să speculeze moemntul, dar acelaşi Catană mai iroseşte două situaţii bune de a marca.
Ciprian Petre înscrie cu un lob de manual, dar reuşita sa este anulată pentru un fault în atac la o fază anterioară. Revenit după accidentare, portarul Gurău este pus şi el la treabă de adversari, care doresc să profite de o uşoară nesiguranţă afişată de portarul gazdelor. Din fericire, acesta îşi va reveni şi după pauză şi va apăra tot ce a fost de apărat, contribuind şi el decisiv la acest succes. Repriza se încheie cu o reluare frumoasă cu capul marca M. Puşcă, dar portarul rădăuţean este atent şi reţine cu siguranţă.
Imediat după reluare, buzoienii îşi trec în cont o imensă ocazie de gol, balonul lovind bara porţii bucovinenilor. Aceştia nu stau pe gânduri şi egalează la faza următoare, dar la bare.
Din fericire, după o oră de joc conturile se încheie definitiv – Androne centrează perfect la firul ierbii de pe dreapta, iar omniprezentul C. Petre apare prompt la întâlnirea cu balonul şi îl trimite simplu în plasă cu latul, fără speranţe pentru portarul advers. Ultima jumătate de oră este din nou dominată de oaspeţi, dar portarul Gurău intervine eficient şi spectaculos de fiecare dată, aducând aminte de forma excelentă pe care o traversa înainte de accidentarea la picior.
Gloria învinge aşadar cu un scor până la urmă comfortabil şi rămâne în coasta liderului Oţelul, la egalitate de puncte, dar cu un golaveraj inferior. Cu siguranţă că dacă se va merge la fel, meciul retur din Crâng va căpăta un aspect decisiv. Până atunci, însă, mai sunt destule etape de jucat, iar Miroslava, Suceava sau Rădăuţiul au demonstrat oricând că pot încurca. Sau, de ce nu, şi celelalte echipe, pentru că în acest sezon surprizele pot apărea la tot pasul.

Lassana Camara, debut promiţător
Atenţia publicului s-a îndreptat sâmbătă şi către ultima achiziţie a echipei din Crâng. Cu numărul 77, în fromaţia antrenată de George Timiş, Vsile Tudose şi Mihai Dinu şi-a făcut apariţia un jucător de culoare, Lassana Camara. Provenit din Guineea –Bissau, dar născut la Lisabona, mijlocaşul care a mai jucat în trecut la Olhanense, dar a avut şi scurte apariţii la echipe mai cu nume, precum Braga,Valladolid sau chiar Benfica Lisabona, a impresionat asistenţa prin travaliul pe care l-a depus pe tot parcursul jocului. În plus, „Sana”, cum scria pe tricou, a ridicat de câteva ori asistenţa în picioare prin cascade de driblinguri sau recuperări şi pase spectaculoase. La prima vedere, omul chiar pare genul de jucător care aduce un plus echipei. Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în etapele ce vor veni.
SCM GLORIA BUZĂU – BUCOVINA RĂDĂUŢI  2-0 (1-0)
Au marcat: Catană (12), C. Petre (60)
SCM Gloria Buzău: Gurău, Androne, Ceauşel, C.Puşcă, Drăguţ, C. Petre (cpt) (Botea), Camara, Oprea, M.Puşcă, Truţă (Mihalache), Catană (Roman)   Antrenor: George Timiş
Bucovina Rădăuţi: Puianu, Alecsandru, Vişinar, Vitu (cpt), D. Bălan, Stănescu, Busuioc (Ciobanu), Dănilă, Cerlincă (Stoian), Coromă (Ungureanu), Ionesi  Antrenor: Dorin Goian
Au arbitrat Ana-Maria Terteleac (Berceni), Cosmin Ciocan (Turnu Măgurele) şi Liviu Barbu (Videle)
Observatori: Radu Petre (Bucureşti) şi Vasile Vamanu (Vaslui)