Victorie preţioasă la Focşani (rezumat video)

SCM Gloria Buzău a obţinut o victorie extrem de importantă la Focşani, în faţa echipei locale CSM, o formaţie incomodă care a fost cu câteva etape pe punctul de a scoate un rezultat de egalitate şi la Oţelul Galaţi.
Elevii lui George Timiş şi-au luat măsurile necesare, din punct de vedere sportiv, pentru a se întoarce la Buzău cu toate cele trei puncte. Ceea ce s-a şi întâmplat, mai ales datorită jocului din prima repriză când „roş-albaştrii” au controlat autoritar ostilităţile, lucru concretizat şi pe tabela de marcaj.
La nici un sfert de oră de la reluare, căpitanul Gloriei, Ciprian Petre profită de o pasă excelentă venită de la un adversar şi îl execută pe goalkeeperul vrâncean cu un lob perfect de la 18 metri.
Gazdele îşi trec în cont prima ocazie şi singura importantă a primei reprize în urma unei lovituri libere, însă Ionuţ Gurău este atent şi respinge în corner. Pe rând, Ciprian Petre, Răzvan Catană, Petre Mihalache sau Costin Puşcă ratează desprinderea din poziţii excelente de a marca. Ce nu au reuşit aceştia, a făcut-o focşănenul Ionuţ Salaoru în minutul 37. La un corner bătut perfect de Ciprian Petre de pe partea stângă, fundaşul CSM-ului deviază cu capul, pe colţul lung, execuţie care l-a lăsat fără replică pe colegul său dintre buturi.
Repriza secundă a început în nota de dominare a gazdelor, care după câteva încercări de la distanţă, au reuşit să intre în joc în minutul 65, când Ştefan Lupu l-a păcălit pe Ionuţ Gurău cu un şut din lovitură liberă. Gazdele au prins curaj însă atacurile lor au fost bine blocate de defensiva buzoiană. Intraţi pe parcursul reprizei secunde, Florin Cazan şi Dănuţ Oprea crează golul care aduce liniştea în tabăra „roş-albastră” cu două minute înainte de finalul regulamentar.
Din păcate pentru buzoieni, în primul minut al prelungirilor, Remus Popa profită de relaxarea din defensiva noastră şi înscrie cu capul în urma unei lovituri libere.
Avea să fie şi ultimul gol al acestui joc, unul controlat de elevii lui George Timiş şi în urma căruia SCM Gloria Buzău rămâne în fruntea seriei I, la egalitate de puncte cu Oţeşlul Galaţi, dar cu un golaveraj mai bun.
Etapa viitoare, SCM Gloria Buzău va juca ultimul meci al turului, în faţa propriilor suporteri, sâmbătă, 24 noiembrie, de la orele 14.00, pe stadionul din Crâng.
CSM Focşani – SCM Gloria Buzău 2-3 (0-2)
Au marcat: Lupu 65; Popa 90+1 / C. Petre 12; Salaoru 37 (autog.); D. Oprea 88
CSM Focşani: Dogaru – Săpunaru, Panaite (Dediu), Parlac, Mihai, Manu, Lupu, Salaoru, Pădineanu, Pasăre, Lăudatu. Antrenor: Vasilică Burgă
SCM Gloria Buzău: Gurău – Androne, Botea, C. Puşcă, Ceauşel, Drăguţ, C. Petre (Roman), Camara, Asavoaiei (D. Oprea), Mihalache (Truţă), Catană (Cazan). Antrenor: George Timiş