„Astrele” ne spun că suntem pe drumul cel bun

„Practic, putem spune că a fost primul meci de verificare din această iarnă, dacă ţinem cont că ne aflăm de aproape o săptămână în cantonament şi am putut face o pregătire specifică cu tot lotul la dispoziţie”
Acestea au fost primele cuvinte ale „şefului din iarbă” – George Timiş, după amicalul cu Astra 2, disputat astăzi la Izvorani. „Roş-albaştrii” au reuşit un meci foarte bun, scorul de 4-1, pentru ei, fiind unul mincinos dacă ne raportăm la numărul de ocazii ratate, cinci dintre acestea din poziţie de „unu la unu” cu goalkeeperul giurgiuvean.
„Mă bucură pofta de joc a băieţilor, chiar dacă s-a resimţit o oarecare oboseală după aceste zile de pregătire centralizată. Faptul că am reuşit să ne apropiem atât de uşor de poarta adversă şi să ne creăm atâtea ocazii de a marca nu poate face decât să mă mulţumească. Pe parcurs o să rezolvăm şi această, să îi spun, problemă. Una peste alta a fost un prim test eficient, iar rezultatul şi jocul mai ales ne motivează să ne pregătim în continuare la fel de bine”, a mai declarat tehnicianul buzoian.
Dacă din acţiune elevii lui George Timiş au ratat din toate poziţiile, la capitolul fază fixă au avut eficienţă maximă. Dovadă modul cum au înscris cele patru goluri. Mai întâi, Chipirliu şi-a pus capul la contribuţie în urma unui corner executat de C. Petre şi prelucrat de Danci. Căpitanul Gloriei avea să îi servească perfect pe Ceauşel şi Mihalache, pe primul tot din corner şi pe cel de al doilea dintr-o lovitură liberă. Cum după pauză C. Petre a fost schimbat, rolul de executant al loviturilor libere i-a revenit lui Roman, cel care l-a „obligat” pe C. Puşcă să înscrie cu capul în urma unei lovituri libere.
Astra 2 a marcat golul de onoare în primul minut al reprizei secunde, atunci când scorul a devenit 3-1.
În această partidă, George Timiş, Mihai Dinu, Vasile Tudose şi Vasile Lazăr au trimis în teren 28 dintre cei 30 de jucători avuţi la dispoziţie, este vorba despre goalkeeperul Şerban şi M. Puşcă, acesta din urmă intrând în perioada de refacere după accidentarea suferită în meciul de campionat de la Dorohoi.
Gloria a început partida cu Astra 2 cu: Gurău – Androne, Ceauşel, Danci, Drăguţ, Sana, Enescu, C. Petre, Cazan, Chipirliu, Asăvoaiei. Au mai jucat: Apostolachi, Chiriţescu – Velisar, Catană, Reis, C. Puşcă, Oprea, Roman, Mihalache, Cîmpeanu, Truţă, Botea, Danciu, Calu, Dincă, Rus, Manea.
Pentru buzoieni urmează un alt test programat miercuri, cu Unirea Slobozia, formaţia ialomiţeană ocupând, la finalul turului, locul secund în seria a II-a a eşalonului trei, la patru puncte de lidera Rapid Bucureşti. Până luni se va cunoaşte şi ora disputării, jocul urmând să se dispute tot la Complexul Olimpic de la Izvorani.