Liga 2, venim!!!

O zi ne desparte de reluarea campionatului Ligii a III-a. O parte dintre echipe se vor alinia la startul returului pe 1 martie, iar liderul Seriei I, SCM Gloria Buzău este pregătit să atace promovarea în eşalonul secund, o zi mai târziu, la Târgu Secuiesc.
După cantonamentul efectuat la Izvorani, unde au disputat şi patru partide de verificare, buzoienii sunt nerăbdători să reintre în circuit. O spune chiar antrenorul George Timiş, care este de părere că vacanţa a fost „cam lungă” pentru jucătorii săi.
„Suntem pregătiţi să abordăm fiecare meci cu seriozitate, să încercăm să ne atingem obiectivul propus, acela de promovare în Liga a II-a. Pregătirea a mers foarte bine, suntem mulţumiţi. Am avut condiţii excelente la Snagov şi la Centrul Olimpic Izvorani. Am avut şi jocuri bune în care am putut să îi testăm pe toţi componenţii lotului şi suntem mulţumiţi. Aşteptăm cu nerăbdare începutul returului, pentru că a fost cam lungă vacanţa”, a declarat George Timiş, în exclusivitate pentru 100% Sport.
Pentru retur, tehnicienii buzoieni au la dispoziţie un lot generos şi în acelaşi timp valoros, care pe lângă faptul că va creea concurenţă, poate oricând să ajute gruparea din Crâng în cazul unor accidentări. Mai précis, la dispoziţia antrenorilor George Timiş, Mihai Dinu, Vasile Tudose şi Vasile Lazăr, se vor afla nu mai puţin de 32 de jucători.

După primele 15 etape, SCM Gloria Buzău are un avans de trei puncte faţă de Oţelul Galaţi, echipa clasată pe locul secund, dar antrenorul George Timiş consideră că nu doar gălăţenii reprezintă o ameninţare: „Nu cred că Oţelul Galaţi este singura contracandidată. Mai sunt echipe şi totul e şi în funcţie de jocul rezultatelor. Dar, repet, noi tratăm cu seriozitate fiecare meci. Atuul echipei mele este dat de unitate, de motivaţia care ne-a cuprins pe toţi, obiectivul propus şi, bineînţeles, susţinerea primăriei, care prin această stabilitate financiară îţi oferă o linişte deosebită să poţi să lucrezi cum trebuie. Această stabilitate financiară ne-a uşurat mult munca nu numai nouă tehnicienilor. Şi jucătorii vin la antrenamente cu o altă abordare”, a dezvăluit George Timiş, tot pentru portalul 100% Sport.

Imbatabilă în partidele de verificare
Elevii lui George Timiş au disputat în această iarnă nu mai puţin de şase partide de verificare, rezultatele, dar mai ales evoluţiile acestora fiind încurajatoare în vederea abordării returului de campionat.

Partide de verificare:
SCM Gloria Buzău – CS Cornu (liga 4 – Prahova) 7-3
SCM Gloria Buzău – Astra 2 Giurgiu (Liga 3) 4-1
SCM Gloria Buzău – Unirea Slobozia (Liga 3) 1-0
SCM Gloria Buzău – CS Măneşti (liga 4 – Prahova) 8-1
SCM Gloria Buzău – Petrolul Ploieşti (Liga 2) 1-1
SCM Gloria Buzău – FCSB 2 (Liga 3) 2-2

Pentru a aborda returul campionatului în “siguranţă”, gruparea din Crâng a făcut în această iarnă 10 transferuri, unele dintre ele de marcă şi nu pentru a impresiona “didactic” ci pentru a da forţă grupării din Crâng în vederea îndeplinirii obiectivului, acela de a promova în Liga 2.
Portari: Ionuţ Gurău, Cristian Apostolachi, Cristi Chiriţescu, Rareş Şerban;
Fundaşi: Mădălin Androne, Dragoş Ceauşel, Ciprian Danci, Marius Drăguţ, Mihai Velisar, Costin Puşcă, Andrei Cîmpeanu, Marian Botea, Andrei Rus, Mousa Konate;
Mijlocaşi: Sana Lasana Camara, Andrei Enescu, Ciprian Petre, Florin Cazan, Robert Asăvoaie, Răzvan Catană, Dănuţ Oprea, Ionuţ Roman, Bogdan Danciu, Cosmin Calu, Alex Dincă, Rafael Manea, Mădălin Puşcă;
Atacanţi: Bogdan Chipirliu, Edivandio Sequeira Dos Reis, Ricardo Mihalache, Andrei Truţă, Javier Soler.
Antrenor principal: George Timiş
Antrenori secunzi: Mihai Dinu şi Vasile Tudose
Antrenor cu portarii: Vasile Lazăr;
Referent – delegat: Marian Lambru;
Oficial sportiv – Dumitru Mureşan:
Maseuri: Dan Boboc şi Gheorghe Roşu