Un nou titlu naţional pentru atleţii Gloriei

Duminică, 21 aprilie, la Bucureşti, s-a desfăşurat ediţia 2019 a Campionatului Naţional de Alergare, pe şosea 10 kilometri.
Competiţia a fost organizată de către Asociatia Club Sportiv “Constantina Diţă”, împreună cu Federaţia Română de Atletism, iar startul acesteia au alergat sportivi la categoriile seniorilor, tineretului şi juniorilor 1, la masculin şi feminin, individual şi pe echipe.
Fiecare echipă a fost formată din patru atleţi din care au punctat trei, în ordinea sosirii în clasamentul general. Clasamentul şi premierea la Campionatul Naţional a fost făcută separat de competiţia Bucharest International 10K.
Primele trei locuri, la individual masculin şi feminin şi echipe masculin şi feminin, au fost premiate de către Federaţia Română de Atletism cu medalii, diplome şi tricouri de campion naţional.
SCM Gloria Buzău a reuşit să câştige două medalii la individual şi cel mai important, titlul naţional pe echipe, la tineret. Petrer Herman a trecut linia de sosire al doilea la tineret, iar Silviu Matei al treilea la juniori 1.

În formula Petre Herman, Silviu Matei, Ionuţ Răducan şi Valentin Lăpădat, SCM Gloria Buzău a reuşit să se impună în păroba rezervată “tineretului” şi să obţină astfel titlul naţional. Să precizăm că echipa din Crâng este pregătită de antrenorul coordonator Dumitru Tudorie şi profesorul Popa Vasile.
Campionatul Naţional de Alergare 10KM, a fost reprezentat şi selecţia pentru constituirea lotului naţional, pentru Concursul Balcanic de 10 km Şosea şi o cursă care a oferit posibilitatea căştigării punctelor în Word Ranking (fiind cursă oficială AIMS), ce reprezintă unul din criteriile de calificare la proba de 10.000m, în cadrul Campionatului Mondial de Atletism, Doha 2019.