Prima etapă s-a consumat. De luni se urcă la Poiana Braşov. “Eu zic că după atitudinea pe care au avut-o în aceste două săptămâni că sunt foarte responsabili şi îşi doresc foarte mult să facă performanţă”

SCM Gloria Buzău a încheiat primul stagiu de pregătire din această vară. Timp de două săptămâni, Ilie Stan a avut sub comandă mai mulţi jucători, atât din vechea gardă, cât şi nou-veniţi, 24 dintre aceştia convingându-l că merită să treacă în următoarea etapă a pregătirilor, cantonamentul montan de la Poiana Braşov.
Tehnicianul buzoian a recunoscut că îşi mai doreşte un fundaş central, un mijlocaş şi un atacant, însă dacă acest lucru nu se va realiza va merge cu lotul actual, unul echilibrat valoric, cu concurenţă pe posturi, ceea ce nu poate duce decât la performanţă.
Aşadar, în perioada 1-11 iulie, “roş-albaştrii” se vor pregăti la Poiana Braşov, unde au déjà programat un meci de verificare, în compania formaţiei de Liga 3 – AFC Hărman.
Testul cel mai important, din această vară, pentru buzoieni, va fi însă cel cu israelienii de la Hapoel Haifa, care se va desfăşura pe 17 iulie, la Buftea.
– Ce concluzii tragi după primul stagiu de pregătire?
Ilie Stan: Practic, pentru noi a fost o readaptare la efort, cu mulţi jucători noi. Am fost, nu mulţumiţi, ci foarte mulţumiţi de atitudinea lor, de participarea la antrenamente şi sper ca în următorul cantonament să fie dispuşi la sacrificii, pentru că practic aici este vârful pregătirii. Eu zic că, după atitudinea pe care au avut-o în aceste două săptămâni, sunt foarte responsabili şi îşi doresc foarte mult să facă performanţă.
Au semnat şi jucătorii pe care i-am avut până astăzi la pregătiri, şi cei veniţi şi cei care au fost înainte şi care şi-au prelungit contractele.

– Un nou cantonament, o altă etapă…
Ilie Stan: În cantonamentul de la Poiana Braşov sunt convins că va fi o încărcătură fizică foarte mare, dar vom insista şi pe partea tehnico-tactică, care este foarte importantă. Dacă reuşesc să îi aduc la un nivel foarte bun fizic, zic eu că în ultima etapă a pregătirilor, când vom trece la specific, tehnic, tactic, la omogenizare, la aşezare şi la sistemul pe care mi-l doresc, sper ca toţi să fie pregătiţi şi să îşi dorească, atât în antrenamente, cât şi la jocurile amicale pe care le vom disputa, să demonstreze că vor să rămână, pentru că avem un lot destul de echilibrat. Mă bucur că există concurenţă pe posture, iar acest lucru nu poate decât să aducă rezultate.
Bine, îmi mai doresc un fundaş, un mijlocaş şi un vârf de calitate. Dacă vom reuşi să îi aducem va fi foarte bine, dacă nu vom merge mai departe cu ce avem.

-Meciuri de verificare…
Ilie Stan: Vom avea şi câteva meciuri de pregătire, pentru că cel mai bun antrenament este jocul. Avem stabilit, deocamdată, un meci de pregătire cu Hărman, când vom reveni acasă de la Poiana Braşov, pe 11 iulie. Însă, vom încerca să găsim un adversar şi pe perioada cantonamentului.
Pe 17 iulie, vom întâlni la Buftea echipa Hapoel Haifa, care va fi pentru noi, practic, testul maxim, ţinând cont că pe 3 august este programată prima etapă a sezonului Ligii 2.

Staff-ul tehnic, compus din principalul Ilie Stan şi secunzii Vasile Tudose şi Robert Panduru, are la dispoziţie următorul lot de jucători:
Portari: Dragoş Balauru (Levadiakos – Liga I, Grecia),  Relu Stoian (Sepsi Sf. Gheorghe), Rareş Şerban;
Fundaşi: Răzvan Catană, Alexandru Gîţ (Sporting Snagov), Marius Ioniţă (Energiticianul), Moussa Konate, Dragoş Ceauşel, Ciprian Perju (CS Afumaţi), Gabriel Nedelea (Viitorul);
Mijlocaşi: Cristian Balgiu (Concordia Chiajna), Lassana Camara, Daniel Vîlsan (Academia Sport Team Bucureşti), Mădălin Calu, Andrei Enescu, Cosmin Tucaliuc (Viitorul), Dragoş Huiban (FC Voluntari), Florin Cazan, Valentin Munteanu (Dunărea Călăraşi), Petre Mihalache, Marius Chipirliu, Adelin Pîrcălabu (Pandurii Tg. Jiu);
Atacanţi: Valentin Alexandru (Chindia Târgovişte), Liviu Godin (Academia Sport Team Bucureşti).