Au prins viteză. 5 la 1 cu AFC Hărman, la coborârea din Poiana Braşov. „Pentru jucători cantonamentul de la Poiana Braşov a fost vârful pregătirii”

SCM Gloria Buzău a încheiat joi şi cel de al doilea stagiu de pregătire din această vară. La coborârea din Poiana Braşov, elevii lui Ilie Stan au susţinut şi un meci de verificare. Pe stadionul „Tineretului” din Braşov „roş-albaştrii” a avut ca adversară formaţia de Liga 3 – AFC Hărman, de care a dispus cu scorul de 5 la 1, la pauză 2 la 0.
Pentru SCM Gloria Buzău au marcat: Tucaliuc, V. Munteanu, Huiban (pen.) şi Cazan (2).
La fel ca şi în testul precedent, cel cu Kids Tâmpa, tehnicienii formaţiei din Crâng au rulat tot lotul avut la dispoziţie.
Ilie Stan a început partida cu Relu Stoian, Alexandru Gîţ, Marius Ioniţă, Mousa Konate (Ciprian Perju), Gabriel Nedelea, Cristian Balgiu, Branislav Luptak, Cosmin Tucaliuc, Valentin Munteanu, Valentin Alexandru, Marius Chipirliu. Imediat după pauză au intrat: Daniel Balauru, Răzvan Catană, Dragoş Ceauşel, Sana Camara, Dragoş Huiban, Daniel Vîlsan, Florin Cazan, Mădălin Calu, Riki Mihalache, Andrei Enescu, Adelin Pîrcălabu, Liviu Godin.
Jucătorii Gloriei vor avea liber până luni când va demara ultima acţiune de pregătire, una în care băieţii noştri se vor întâlni mai mult cu mingea, asta şi datorită partidelor de verificare programate până la sfârşitul acestei luni. Astfel, SCM Gloria Buzău va întâlni pe 17, la Buftea – Hapoel Haifa, cu CSM Focşani pe 20 acasă şi pe 24 în deplasare, urmând ca seria acestor amicale să se încheie pe 26 iulie, pe stadionul din Crâng, când va întâlni  SC Făurei.
A fost o perioadă grea pentru toţi, de la jucător, antrenor, maseur şi până la magazioner, drept pentru care ţin să le mulţumesc, mai ales că s-au achitat de sarcini la modul cel mai profesionist. Eu zic că am trecut cu bine peste aceste zece zile de cantonament, unde s-a lucrat pe partea fizică şi mai puţin pe cea tehnico-tactică. Pentru jucători cantonamentul de la Poiana Braşov a fost vârful pregătirii. Au realizat şi ei că fără sacrificii nu se poate face performanţă. În ciuda efortului fizic depus, unii dintre ei au rămas plăcut impresionaţi de modul cum s-a lucrat. Dacă mai punem la socoteală şi condiţiile pe care le-au avut, de la cazare, masă, vitaminizare, recuperare, odihnă şi de pregătire sportivă, toate la superlativ, nu avem cum să nu ne gândim la performanţă.
Am avut şi două jocuri de verificare, iar la ultimul, cel cu Hărman, i-am simţit obosiţi. Chiar şi aşa au tras de ei cât au putut şi acest lucru m-a mulţumit cel mai mult.
Urmează ultima etapă de pregătire, la Monteoru, unde vom lucra în principal pe organizarea şi pregătirea jocului, aşa cum îmi doresc eu. Vom susţine şi câteva partide de verificare, după care ne vom concentra pe debutul în Liga 2”, a precizat Ilie Stan, principalul formaţiei din Crâng.