Petrolul Pl - Gloria Bz

Gloria învinge Petrolul, la Ploieşti, şi termină turul campionatului pe locul 8

Au încheiat turul aşa cum l-au început, cu o victorie şi tot cu 1 la 0. Îl putem numi poate cel mai important câștig pentru elevii lui Ilie Stan, care au părăsit zona minată a clasamentului.

Cu o linie defensivă bine aşezată în teren, şi cu un Relu Stoian în zi mare, Gloria a reuşit jocul perfect în faţa unei formaţii aflată în lupta pentru promovare. Mai mult, contraatacul a fost arma secretă a lui Ilie Stan, iar Valentin Munteau, omul providenţial pentru Gloria, care s-a reîntors la Buzău cu toate cele trei puncte.

A fost o victorie care face ca formaţia din Crâng să încheie turul Ligii 2 pe locul 8, cu 26 de puncte, la cinci lungimi de undă de podium.

Sezonul competiţional nu s-a încheiat însă pentru formaţiile din eşalonul secund, forul de specialitate programând în acest an şi două etape din retur.

Astfel, SCM Gloria Buzău va evolua în prima etapă a returului, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, sâmbătă 30 noiembrie, de la ora 11:00, şi va încheia anul o săptămână mai târziu, pe 7 decembrie, în faţa propriilor suporteri, împotriva formației Ripensia Timişoara.

FC Petrolul Ploieşti – SCM Gloria Buzău 0-1 (0-0)

Marcator: V. Munteanu (49).

FC Petrolul Ploiești: Avram – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Gavrilă (68 Zaharia), Marinescu (cpt), Cioinac (68 Mihăescu), Saim Tudor (78 Blănaru) – Younes, Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.
SCM Gloria Buzău: Stoian – Gîţ, Ioniţă (cpt), Balgiu, Nedelea (87 Godin) – Luptak, Bourceanu, Tucaliuc – V. Munteanu (78 Catană), V. Alexandru, Chipirliu (83 Pârcălabu). Antrenor: Ilie Stan.

Au arbitrat: Rareş George Vidican (Satu Mare) – Florian Alexandru Vişan (Galaţi) şi Ovidiu Timar (Marghita – Bihor).
Rezervă: Vasile Buzea (Bucureşti).
Observatori: Emil Voicu (Bacău) şi Ciprian Anton (Suceava)