Gloria a făcut față cu brio multinaționalei CSM București

Sala Sporturilor din Buzău a fost aseară martora unui regal handbalistic. SCM Gloria Buzău a întâlnit ocupanta locul secund în Liga Florilor MOL, formația CSM București.

Partida a început extrem de echilibrat, Buzăul desprinzându-se la 9-6 în minutul 14. CSM-ul, însă, a revenit, iar în minutul 24 a preluat conducerea, 12-11. Ambiția și determinarea jucătoarelor buzoiene au făcut ca la finalul primei reprize tabela de marcaj să arate un scor favorabil gazdelor, 15-14.

Repriza secundă s-a sfârșit, însă, cu victoria, la limită, a bucureștencelor, care au câștigat cu greu meciul de la Buzău. Rezultatul final a fost 28-27.

Din păcate, ultimele minute ale partidei au adus și accidentarea Anei Maria Iuganu, care a ieșit de pe teren purtată pe brațe de asistentul medical. În zilele ce urmează se vor face investigații pentru a stabili gravitatea leziunii.

Sportivele clubului buzoian au făcut o partidă excelentă, în condițiile în care au venit după alte două meciuri grele, în doar o săptămână, program care le-a dezvantajat grav, motiv pentru care sperăm la o mai mare înțelegere din partea Federației Române de Handbal pe viitor.

Trebuie amintit sprijinul indiscutabil al publicului, care a fost, de fapt, principalul câștigător al acestui meci. Fără emoția transmisă de acesta și fără încurajarea permanentă a galeriei, meciul ar fi fost unul mult mai trist. Sperăm ca la fiecare partidă desfășurată acasă, Sala Sporturilor să fie la fel de neîncăpătoare.

SCM Gloria Buzău – CSM București 27-28 (15-14) Arbitri: Diana Florescu / Anamaria Stoia

SCMGB: Blazek, Iordache, Mîrcă Olariu – Iuganu 9, Petruș 7, Petrovic 2, Ilie 2, Gavrilă 2, Stoleru 2, Simion 2, Mărginean 1, Khouildi, Subțirică-Iovănescu. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

CSMB: Grubisic, Dedu – Neagu 7, Omoregie 5, Grbic 5, Lekic 4, Klikovac 4, Cvijic 2, Curea 1, Torstensson, Pintea. Antrenor: Adrian Vasile.

Credit Foto: Liviu PK Stoica