COMUNICAT DE PRESĂ NR. 195 08.05.2020

Prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 85 din 29.04.2020, s-a decis ca începând cu data de 29.04.2020, secția „Volei” și secția „Gimnastică” din cadrul clubului SCM Gloria Buzău să devină inactive, cu respectarea procedurile legale specifice.

Inactivarea secţiilor menţionate mai sus are ca fundament restrângerile bugetare actuale, survenite în urma pandemiei cu SARS-CoV-2, precum şi gradul scăzut de solicitare ȋn rândul copiilor şi tinerilor pentru practicarea acestor sporturi.

Astfel, ȋn doi ani de activitate, secţia gimnastică a avut legitimați doar doi sportivi de performanţă, cu rezultate remarcabile, sportivi care, la terminarea junioratului, au refuzat prelungirea contractului de activitate sportivă (CAS) și au solicitat transferul la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, datorită unor oferte mai avantajoase (încadrarea în rândul cadrelor MApN).

De asemenea, prin Hotărârea nr.31 din 18.03.2020, Federația Română de Volei a decis închiderea Campionatului Național Divizia A1 (masculin+feminin), iar sezonul competițional este posibil să se reia abia în luna octombrie.

În cadrul secției volei au activat 16 sportivi de performanţă (din care 5 sportivi sunt buzoieni). Gradul de adresabilitate ȋn rândul tinerilor şi copiilor buzoieni a fost, însă, destul de scăzut, fapt ce a determinat ca în cadrul secției volei să nu funcționeze echipe de copii și juniori.

Mulțumim tuturor suporterilor care ne-au fost aproape și care ne-au încurajat necondiționat!

 

Director SCM GLORIA BUZĂU
                  Ion CAZAN