Gloria arată că se poate și se întoarce cu toate punctele de la Călăraşi

„Eram sigur că vom câştiga acest meci, după felul în care s-au prezentat băieții la antrenamente, în această săptămână. O atitudine pozitivă, constructivă, exact ceea ce ne trebuia, mai ales după cele două înfrângeri pe care le-am suferit şi la care nu mă aşteptam sub nici o formă. Astăzi, îmi pare bine că am pus în practică tot ceea ce am făcut la antrenamente. Am avut constanţă în joc, fără greşeli individuale sau colective, aşa cum s-a întâmplat în confruntările precedente. Sunt mulţumit că am avut un echilibru în toate compartimentele, o posesie progresivă foarte bună, o circulaţie a balonului foarte bună, o agresivitate foarte bună. E normal ca atunci când îţi ies aceste lucruri să vină şi rezultatul pozitiv”, a declarat Ilie Stan după meciul câştigat de echipa noastră, sâmbătă, în deplasare, la Dunărea Călăraşi.

Altfel spus, după două înfrângeri surprinzătoare, cu Ripensia în deplasare şi cu Reşiţa pe teren propriu, SCM Gloria Buzău a reuşit să se impună la malul Dunării, 2 la 0, în faţa echipei Dunărea Călăraşi, golurile fiind marcate de Gabriel Nedelea în minutul 41 şi Maxim Iurcu în minutul 52. O victorie mai mult decât meritată, în urma unui joc perfect al elevilor lui Ilie Stan, care şi-au trecut în cont şi alte ocazii de a marca.

Pentru formaţia din Crâng urmează o serie de patru partide în nu mai puţin de două săptămâni. Primul meci va fi cel din turul patru al Cupei României, cu Dacia Unirea Brăila, programat miercuri, 21 octombrie, de la orele 14:30, la Însurăţei.

„Intrăm în competiţie cu un meci nu foarte uşor, în faţa celor de la Dacia Unirea Brăila. O formaţie care, cel puţin la nivel declarativ, are ca obiectiv revenirea în Liga a 2-a. O echipă mult mai bună decât anul trecut, mult mai omogenă, pentru că joacă împreună de doi ani de când este Florentin Petre antrenor. Vom trata acest duel cu foarte mare seriozitate, pentru că în acest sezon ne-am propus să mergem cât mai departe în Cupă. Nu va fi uşor, însă suntem pregătiţi să facem faţă atât acestei competiţii, cât şi campionatului Ligii a 2-a”, a completat „Iliesta”.

Sâmbătă, 24 octombrie, pe stadionul din Crâng, de la ora 11:00, SCM Gloria Buzău va întâlni Viitorul Pandurii Târgu Jiu într-o partidă ce contează pentru etapa 9 a eşalonului secund.

Tot pe teren propriu, dar miercuri, de la aceeaşi oră, elevii lui Ilie Stan vor disputa restanţa din runda cu numărul 7, cea cu Csikszereda Miercurea Ciuc.