Ilie Stan: „Eu şi jucătorii avem acest obiectiv, al nostru, personal, de a ne califica în play-off”

Odată cu disputarea amicalului cu Steaua Bucureşti, scor 2 la 2, SCM Gloria Buzău a încheiat şi perioada de pregătire din această iarnă. Cum vremea i-a ajutat din plin, fiind una mai degrabă primăvăratică, iar terenurile de antrenament şi cele pe care s-au disputat cele 7 partide de verificare s-au prezentat ireproşabil pentru această perioadă a anului, elevii lui Ilie Stan au trecut cu bine peste acest ciclu de pregătire şi se gândesc de acum la reluarea campionatului Ligii a 2-a.

„Da, am făcut o pregătire foarte bună. Participarea jucătorilor a fost totală din toate punctele de vedere. Am avut meciuri de verificare cu echipe bune, care sunt pe primul loc în seriile în care evoluează. Am reuşit să văd capacitatea fiecărui jucător, atât din punct de vedere fizic, cât şi tactic şi sper ca toată această pregătire şi jocurile amicale să ne ajute ca la meciul cu Timişoara să fim la capacitate maximă.

Eu, staff-ul și jucătorii suntem nerăbdători să se joace, pentru că, până la urmă, tot ce am făcut în această perioadă a fost pentru a pregăti primul meci oficial din acest an, cel de la Timişoara.

Pe jucători îi simt motivați. Au trecut peste acel moment dificil pentru toţi, de altfel, când am fost anunţaţi că echipa va fi retrasă din campionat. Vă daţi seama că a fost un şoc pentru toţi. S-a luat, totuşi, decizia de a se continua, o decizie care, spun eu, ne va ajuta pe viitor şi rămâne ca cei care se ocupă de destinele acestei echipe să facă tot posibilul să o susţină, pentru că suporterii, oraşul şi fotbalul românesc au nevoie de Gloria Buzău.” (Ilie Stan)

Retragerea teleormănenilor de la Turris, chiar dacă nu s-a „operat” oficial, iar clasamentul eşalonului 2 a suferit şi câteva modificări, a făcut ca toate rezultatele acestei echipe să fie anulate.

Astfel, SCM Gloria Buzău, cu 21 de puncte, urcă pe locul 8 în clasament, cu acelaşi punctaj ca al petroliştilor de la Ploieşti, formaţie care ocupă ultimul loc de play-off. În acelaşi timp, meciul cu ASU Poli Timişoara devine pentru formaţia noastră un adevărat derby pentru calificarea în primele 6 echipe.

„Eu şi jucătorii avem acest obiectiv, al nostru, personal, de a ne califica în play-off, cu toate că nu avem dreptul de promovare. Atmosfera din cadrul lotului, rezultatele din primele 15 etape, rezultatele din meciurile de pregătire, ne motivează şi ne fac să fim încrezători că vom termina campionatul regulat în primele şase echipe.” (Ilie Stan)

În această iarnă, lotul Gloriei nu a suferit decât câteva modificări, Ilie Stan păstrând în mare parte lotul cu care a abordat primele 15 etape ale sezonului.

În Crâng au sosit: mijlocaşul ofensiv Gheorghe Andronic (29 de ani, 9 prezenţe şi două goluri pentru naţionala Republicii Moldova), Cristian Poştoarcă (21 de ani, mijlocaş de bandă), Daniel Alexandru Vîrtej (23 de ani, fundaş central), Mădălin Socol (17 ani – mijlocaş de bandă) şi Claudiu Ionescu Racoviţean (17 ani – mijlocaş).

Gloria s-a despărţit în această iarnă de: Dragoş Huiban (CSA Steaua Bucureşti), Alexandru Piftor (Ripensia Timişoara), Lucian Dumea (Poli Iaşi) şi Andrei Ignat (CSM Râmnicu Sărat).

„Vedeţi, suspendarea lui Ioniţă ne-a luat pe nepregătite dacă ţinem cont că, de când sunt eu la echipă, a fost om de bază în departamentul nostru defensiv. Am căutat un înlocuitor şi chiar dacă nu este un jucător cu nume, eu am încredere în Daniel Vîrtej, tânăr, buzoian, care îşi doreşte să demonstreze că merită mai mult. Cristian Poştoarcă, tânăr şi el, e un jucător care a venit cu dorinţa de a confirma şi, la calităţile pe care le are, nu îi va fi greu să se impună cât mai repede. Gheorghe Andronic este al treilea jucător venit în această iarnă, şi el tot liber de contract, un jucător cu experienţă, dovadă cele nouă prezenţe ale sale în naţionala de seniori a Republicii Moldova, pentru care a marcat şi două goluri. Lotul a fost completat cu jucători tineri, de la propriul Centru de Copii şi Juniori. O să le dăm şi lor încredere, pentru că trebuie să crească şi, dacă la anul ne ajută Dumnezeu să fim bine, să îi avem pregătiţi, să ne putem baza pe ei la categoriile de juniori impuse de regulament.

Ceea ce mă bucură cel mai tare în momentul de faţă este faptul că nu avem probleme medicale sau jucători accidentaţi, deşi a fost o perioadă de pregătire foarte grea. Acum să mă ajute Dumnezeu să îmi dea inspiraţie în a alcătui echipa cu care să facem un joc bun şi automat. Dacă facem un joc bun, va veni şi un rezultat pe măsură. Să venim cu punct sau puncte de la Timişoara.” (Ilie Stan)

Primul meci oficial din acest an, SCM Gloria Buzău îl va disputa în deplasare, la ASU Poli Timişoara, joi, 18 februarie 2021, de la ora 15:00, partidă ce va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport 1, Look Sport şi Telekom Sport 1.