Ovidiu Ionescu, final de an perfect. A câştigat şi Cupa României

Complexul Olimpic de la Izvorani a găzduit la finalul săptămânii trecute ultima competiţie a anului 2018, la tenis de masă. Este vorba despre Cupa României, competiţie rezervată seniorilor şi tineretului.
Aşa cum era de aşteptat, la seniori, Ovidiu Ionescu s-a impus fără probleme, elevul profesorului George Cristian Ciubotaru cedând doar un singur set în cele cinci partide disputate.
Optimi: Ovidiu Ionescu – Andrei Bîrlan 4-0;
Sferturi: Ovidiu Ionescu – Alexandru Manole 4-1;
Semifinale: Ovidiu Ionescu – Pletea Cristian 4-0;
Finala: Ovidiu Ionescu – Rareş Şipoş 4-0

Vă reamintim că sportivul legitimat din acest an la SCM Gloria Buzău a scris o nouă pagină de istorie pentru tenisul de masă românesc. La de 29 de ani, Ovidiu Ionescu a câştigat în septembrie, medalia de argint în proba masculină de simplu a Campionatelor Europene de la Alicante (Spania), după ce a fost învins în finală de legendarul jucător german Timo Boll, cu scorul de 4-1. Medalia cucerită de buzoian, singura pentru România la Alicante, este doar a treia medalie continentală pentru tenisul de masă masculin în proba de simplu, după cele câştigate de Radu Negulescu, argint, în 1960 la Zagreb (Croaţia) şi de Adrian Crişan, bronz, în 2012, la Herning (Danemarca).