Imbatabilă în amicale. Gloria, egala Petrolului din Ploieşti

“Jocul de la Strejnic s-a dovedit a fi unul cât se poate de solicitant pentru petrolişti, Gloria oferind o replică solidă. De altfel, oaspeţii au avut şi prima şansă a întâlnirii, la lovitura de cap expediată de către Chipirliu (21), ce a ocolit de puţin buturile lui Lungu (…)”
Aşa se descrie pe siteul oficial al clubului Petrolul Ploieşti evoluţia grupării din Crâng, în amicalul pe care aceasta l-a susţinut sâmbătă în faţa uneia dintre principalele candidate la promovarea în Liga 1.
Altfel Spus, SCM Gloria Buzău s-a deplasat la Strejnic pentru amicalul cu Petrolul Ploieşti, acesta fiind şi cel mai puternic adversar al iernii pentru “roş-albaştrii”. Buzoienii au dat o replică destul de bună prahovenilor şi chiar au fost la un pas să deschidă scorul, însă balonul trimis cu capul de Chipirliu din interiorul careului a ocolit de puţin ţinta. Replica gazdelor a venit imediat şi, în urma unei lovituri libere de la 20 de metri, Marinescu îl învinge cu un şut perfect pe Gurău. Petroliştii au continuat să pună presiune în jumătatea “roş-albaştrilor” dar apărarea a funcţionat perfect şi acest lucru a făcut ca “galben albaştrii” să îşi treacă în cont până la pauză o singură ocazie importantă de a mai înscrie.
La cinci minute de la reluare SCM Gloria Buzău avea să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, ex-petrolistul Catană reuşind, după un corner de pe dreapta bătut ca la carte de C. Petre, să trimită în plasă, cu o execuţie spectaculoasă din mijlocul careului (video).

Pe fondul schimbărilor numeroase în ambele tabere, partida a scăzut în intesitate cu toate că rezervele şi-au făcut simţită prezenţa în zona suprafeţelor de pedeapsă, însă fără a pune la grea încercare pe cei doi goalkeeperi.
Aşadar, un rezultat de egalitate, în faţa unui adversar puternic, care aduce un plus de optimism în tabăra buzoiană înaintea atacului final pentru promovarea în eşalonul superior.
Pentru echipa pregătită de George Timiş, Vasile Tudose, Mihai Dinu şi Vasile Lazăr, urmează un ultim test din această perioadă de pregătire, cel cu FCSB 2, programat sâmbăta viitoare, de la ora 13.00, la baza sportivă de la Berceni.
Tehnicienii buzoieni au început partida de la Strejic cu următorul unsprezece: Gurău – Androne, Ceauşel, Danci, Drăguţ, Sana, Enescu, Catană, C. Petre, Asăvoaie, Chipirliu. Au mai intrat: Velisar, Cîmpeanu, Danciu, Moussa, Calu, Cazan, Oprea, Roman, Puşcă, Dincă, Mihalache.