19 jucători au fost prezenţi la reunirea lotului echipei SCM Gloria Buzău

SCM Gloria Buzău s-a reunit astăzi, pe stadionul din Crâng, în vederea pregătirii viitorului sezon al Ligii 2. 19 jucători au fost prezenţi la primul antrenament al verii, coordonat de principalul Ilie Stan şi secunzii Vasile Tudose şi Robert Panduru.

Cum mai mulţi jucători care au făcut parte din echipa care a obţinut promovarea în eşalonul secund, ori se află la final de contract, ori nu mai sunt în vederile lui “Iliesta”, din veche gardă au răspuns prezent Ciprian Danci, Remus Chipirliu, Dragoş Ceauşel, Ştefan Enescu, Petre Mihalache, Mădălin Calu, Răzvan Catană, Florin Cazan şi Rareş Şerban.

La capitolul sosiri, până în prezent, îi putem trece pe portarul Relu Stoian (Sepsi Sf. Gheorghe), fundaşul Marius Ioniţă (ACS Energiticianul), mijlocaşii Valentin Munteanu (Dunărea Călăraşi) şi Dragoş Huiban (Sportul Snagov) şi atacantul Valentin Alexandru (Chindia Târgovişte).

„Am încercat să aduc la primul antrenament jucătorii care sunt în proporţie de 80 la sută ai echipei noastre. Mai aşteptăm alţi cinci – şase jucători. Suntem în discuţii cu doi de la Viitorul lui Gică Hagi, este vorba despre fundaşul Gabriel Nedelea şi atacantul Cosmin Tucaliuc, însă aceştia vor veni abia la începutul săptămânii următoare. La fel aşteptăm şi alţi jucători pe care îi vom prezenta în funcţie de rezultatele negocierilor şi mai ales a randamentului pe care îl vor da în această perioadă de pregătire, astfel încât la plecarea în primul cantonament, cel de la Poiana Braşov să am un lot de 26 de jucători. Un lot echilibrat din toate punctele de vedere, care să răspundă prin muncă, disciplină şi sacrificiu”, a declarat Ilie Stan, la finalul primului antrenament din această vară.

Tehnicianul buzoian a precizat că gruparea buzoiană va efectua, pentru început, pregătirea de vară în localitate, după perioada de reacomodare la efort jucătorii urmând să să îşi încarce bateriile la Poiana Braşov şi Monteoru.

“Roş-albaştrii” au avut astăzi parte şi de o vizită surpriză. Este vorba despre primarul Constantin Toma care a ţinut să îi cunoască şi să le transmită primele încurajări, chiar a startul perioadei de pregătire.

„Chiar dacă a fost primul antrenament, am fost surprinşi de prezenţa domnului primar Constantin Toma. Este un lucru bun, mai ales că vizita dânsului nu a fost una de curtoazie, ci una normală pentru că îi place sportul. Şi o spun cu responsabilitate pentru că ne cunoaştem de mult timp. De pe vremea când eram la Gloria şi ne sprijinea financiar prin firmele pe care le deţinea. Prin acest gest jucătorii trebuie să înţeleagă că şi politicul şi suporterii şi oamenii de fotbal din judeţul Buzău sunt alături de noi”, a completat Ilie Stan.