Ilie Stan, mulţumit de echipă după primele antrenamente efectuate

Echipa de fotbal seniori a Sport Club Municipal Gloria Buzău şi-a reluat pregătirile pe 15 iunie. Pentru început, Ilie Stan a impus un program mai lejer, de reacomodare la efort, dat fiind faptul că a trecut ceva vreme de când elevii acestuia s-au putut antrena corespunzător.

Tehnicianul buzoian a fost impresionat de atitudinea pe care au arătat-o jucătorii la primele antrenamente din pandemie, dar mai ales de condiţia fizică a acestora.

              „Vreau să vă spun că jucătorii au venit foarte motivaţi, dornici de a recupera perioada pierdută de antrenamente şi pregătire fizică. Dar cel mai important pentru mine este faptul că au înţeles că a fost o situaţie dificilă nu doar pentru ei, iar ceea ce s-a întâmplat a fost o stare generală. Le mulţumesc că au trecut peste această perioadă şi au ales să meargă mai departe alături de noi.
              Aşa cum am mai spus, a fost greu pentru toţi şi nu pot să nu apreciez decizia conducerii de a merge pe continuitate, lucru foarte important când îţi propui să faci o echipă puternică.
             Din punct de vedere fizic, băieţii au răspuns foarte bine la momentul acesta. Încet, încet vom mări atât volumul cât şi intensitatea, astfel încât să acumulăm cât mai mult până când vom intra în cantonament”.

După câteva zile libere, Ilie Stan va relua pregătirile, timp în care, alături de conducerea secţiei, va încerca să găsească jucători cu care să completeze lotul actual.

              „Aşa cum precizam şi zilele anterioare, urmează să facem o selecţie şi să ne orientăm pentru a aduce doi jucători de 2002, dar şi alţi trei, cu experienţă, pe posturile care ne interesează. Adică un portar, un mijlocaş şi un vârf de atac. Jucători aşa cum îmi plac mie, cu caracter, ambiţioşi şi care să pună umărul pentru ca echipa să se bată mereu, acolo sus”.