Mihai Cătălin Savin: „Am început treaba şi aşteptăm cu nerăbdare ca lucrurile să intre în normalitate.”

Unul dintre jucătorii importanţi, care semnau în iarnă cu SCM Gloria Buzău, era fundaşul Mihai Cătălin Savin. Din păcate, fostul căpitan al echipei Turris Turnu Măgurele avea să se accidenteze în cantonamentul din Antalya, astfel încât acesta rata primele două meciuri oficiale disputate de formaţia noastră în acest an.

Rep.: Gloria, un nou început…
Mihai Cătălin Savin: Este un început pe care l-am aşteptat cu toţii. Un început care vine după o perioadă lungă de inactivitate, o pauză forţată, care ne-a luat bucuria de a juca fotbal. Am început treaba şi aşteptăm cu nerăbdare ca lucrurile să intre în normalitate, astfel încât să-i putem bucura şi pe suporteri, mai ales pe cei buzoieni.

Rep.: Se poate spune că, pe tine, „pandemia” te-a ajutat?
Mihai Cătălin Savin: Pentru mine personal, pot spune că această pauză forţată a fost una benefică, cu ghilimelele de rigoare. A fost o accidentare care face parte din riscurile meseriei. Din fericire, mi-am revenit complet din punct de vedere medical şi mă bucur că am revenit alături de colegi, la antrenamente.

Rep.: Cu ce gânduri la revenire?
Mihai Cătălin Savin: De la noul sezon… în primul rând, îmi doresc să fiu sănătos, fără accidentări şi să mă antrenez cât mai bine. În al doilea rând, îmi doresc să pot ajuta cât mai mult echipa să obţină rezultate excelente. Este important pentru noi că, în mare, s-a păstrat un grup omogen, cu jucători valoroşi, care se cunosc între ei. Lucru care nu poate decât să ne ajute să ne antrenăm cât mai bine şi să obţinem rezultate care să atragă spectatorii într-un număr cât mai mare la stadion.

Rep.: Întreruperea sezonului ne-a regăsit pe locul 8…
Mihai Cătălin Savin: Sigur, locul nostru în clasament ar fi fost mult mai sus. Cât despre sezonul actual s-au înaintat două variante. Una cu două serii, aşa cum era înainte şi alta cu o singură serie. Ei bine, prima variantă ne-ar putea ajuta prin scurtarea distanţelor în deplasare. Totuşi, eu cred că actualul format este mult mai atractiv şi nivelul fotbalistic este mult mai ridicat.

Mihai Cătălin Savin (29 de ani, 8 noiembrie 1990 – Odorheiu Secuiesc – 1,78 – fundaş dreapta / mijlocaş central defensiv), fost căpitan de echipă al formației Turris Turnu Măgurele, a mai evoluat în primul eşalon al fotbalului românesc la Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna.