Ilie Stan: „Până la urmă, am acceptat acest rezultat de egalitate pentru că venim după şase luni de la disputarea ultimului meci oficial şi nu ne-a fost uşor”

SCM Gloria Buzău a debutat cu un egal în noul sezon competiţional al Ligii a 2-a, 1-1, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna, pentru buzoieni deschizând scorul Adi Chică-Roşă, în minutul 3. Pentru oaspeţi a egalat, zece minute mai târziu, fostul golgheter al Ligii I, Azdren Llullaku.

Ilie Stan a trimis în teren, la meciul cu Chiajna, următorii jucători: Relu Stoian – Sergiu Pîrvulescu, Ciprian Perju, Sebastian Ghinga, Călin Toma, Adi Chică-Roșă, Mihai Savin, Iulian Roșu, Dragoş Huiban, Gabriel Nedelea, Cosmin Tucaliuc.

Au mai jucat: Cristian Ciobanu, Marius Ioniță, Cristian Balgiu, Ciprian Petre, Constantin Stoica.

Următorul meci al grupării din Crâng este programat duminică, 6 septembrie, de la ora 18.30, în deplasare la Mioveni, confruntare pe care suporterii buzoieni o vor putea urmări în direct pe DigiSport 1, LookSport,  şi TelekomSport 1.

„Impresia mea este că puteam să câştigăm fără probleme. Am condus încă din debutul partidei, după care, la prima fază a adversarului în suprafaţa noastră de pedeapsă, ne-au egalat, pe fază fixă, care nu anunţa nimic. Aut, unde puteam să ne organizăm şi am luat golul pe care l-am luat. Asta este… Păcat, deoarece în repriza a doua am avut jocul în mână. Am avut trei-patru ocazii clare de a marca şi, cred eu, am avut şi un penalty la Huiban. Ce să mai spunem de faza la care acelaşi Huiban, aflat în poziţie clară de gol, nemarcat, singur cu portarul, întoarce cu călcâiul spre nimeni. Sunt sigur că nici în analele fotbalului românesc nu regăsim aşa ceva. Sper ca şi la meciurile viitoare să fie în aceeaşi situaţie, dar să ia cea mai bună decizie.

Am renunţat la unii jucători pentru a aduce alţii cu sânge proaspăt. Însă în momentul în care i-am băgat pe teren, pentru a face diferenţa, m-au dezamăgit. Le-am spus-o şi după meci, în vestiar şi sper să fi înţeles acest lucru, pentru că pe viitor vreau o mai mare implicare, o atitudine mult mai bună, dorinţa de a da totul pe teren. Pentru că astăzi (29.08.2020), asta ne-a lipsit, dorinţa de a face mai mult. Dar să privim şi partea bună a lucrurilor. Aţi observat că toate ocaziile create au venit în urma unor acţiuni bine lucrate la antrenamente. Şi la gol, pe presing, când „Rosa” a făcut ceea ce i-am cerut şi a înscris.

Ilie Stan, antrenor principal SCM Gloria Buzău

Până la urmă, am acceptat acest rezultat de egalitate, pentru că venim după şase luni de la disputarea ultimului meci oficial şi nu ne-a fost uşor. În plus, am întâlnit un adversar puternic, cu jucători cu experienţa primului eşalon, jucători care pot face diferenţa. Aţi văzut, Llullaku, fostul golgheter al Ligii I, cu experienţă internaţională, l-a avut ca adversar pe Pîrvulescu, născut 2003, dar care, după mine, s-a achitat bine de sarcini. O să vedeţi că acest copil va creşte şi va avea evoluţii din ce în ce mai bune pe viitor.

Urmează deplasarea de la Mioveni, o altă echipă puternică, însă sunt sigur că vom face un joc mult mai bun ca astăzi (29.08.2020) şi nu vom mai greşi în situaţii de genul, când trebuie să centrezi, dau la poartă sau invers. Le-am şi spus, ultimii treizeci de metri sunt ai jucătorilor. Acolo doar ei trebuie să facă diferenţa.”, a declarat la finalul partidei, Ilie Stan, antrenorul principal al formaţiei noastre.