Moș Crăciunii Gloriei

Sportivii Gloriei Buzău au demonstrat încă o dată că au o mare empatie față de semenii lor. După ce au încercat să atragă atenția despre cât de importantă este donarea de sânge, acum au ales să mai dăruiască ceva comunității. Rugbiștii donatori, alături de George Georgescu, șeful secției rugby, au decis ca și anul acesta, tichetele de masă obținute la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, să meargă spre Asociația „Împreună pentru buzoieni”.

Am stat de vorbă cu Diana Rus, președintele acestei organizații și omul care se dedică trup și suflet cauzelor pe care le susține. Astfel, am aflat că de data aceasta, băieții noștri vor fi „Moș Crăciuni” sub acoperire pentru o familie foarte săracă din Buzău.

„De doi ani de zile am un caz foarte grav la asociație, pe care am încercat să-l promovez foarte mult. Este vorba de patru frați, de 15, 13, 11, respectiv 7 ani, crescuți numai de mamă. Problema cu această familie este că mama este alcoolică, iar toate finanțele sunt cheltuite pe băutură. I-am găsit inclusiv fără lemne de foc, iar de anul trecut, din toamnă, mi-am dat seama că mai e o problemă, anume că cei mici merg la școală flămânzi. Acela a fost momentul în care m-am decis să apelez la oameni pentru a dona alimente pentru această familie. Faptul că rugbiștii de la Gloria Buzău au avut această idee de a dona tichetele obținute în urma transfuziei de sânge m-a încântat foarte mult.” – Diana Rus, Asociația „Împreună pentru buzoieni”.

Despre colaborarea cu sportivii buzoieni, Diana Rus ne-a declarat că „a fost o colaborare neașteptată, dar extrem de fructuoasă. Am avut mai multe proiecte pe parcursul acestui an, la care au participat și cei de la secția rugby, participare care m-a bucurat și care a contat extrem de mult pentru asociația pe care o reprezint.”

La rândul său, George Georgescu a declarat că băieții au fost extrem de încântați de toate acțiunile la care au participat, fie că au împărțit legume proaspete trecătorilor, fie că au vorbit acestora despre ce înseamnă un oraș curat, ecologic.

Credit foto: Liviu PK Stoica