SCM Gloria Buzău a sărbătorit promovarea în Liga 2! Buzoianul Gabriel Bodescu, de la FRF, le-a înmânat jucătorilor medaliile şi cupa pentru câştigarea Seriei 1 a Ligii 3

SCM Gloria Buzău şi-a primit, sâmbătă seară, din partea Federaţiei Române de Fotbal, trofeul, metaliile şi tricourile de campioană a Seriei 1 a Ligii 3, ediţia 2018-2019.
Echipa buzoiană înfiinţată în urmă cu doi ani, în 2017, în Liga a 4-a, este la a doua promovare consecutivă, iar din vară va evolua în campionatul Ligii 2.
SCM Gloria va încerca să spele imaginea oraşului Buzău, după ce Gloria Buzău, antrenată atunci de Viorel Ion, a pătat-o în sezonul 2015-2016 al Ligii 2, ultimul în care şi-a desfăşurat activitate, când a fost sancţionată de FRF după ce au dovedit că a fost implicată în mai multe meciuri aranjate pentru pariuri.
SCM Gloria Buzău, a nu se confunda cu FC Gloria Buzău, a promovat matematic încă de pe 25 aprilie, când a remizat în deplasarea de la Bucovina Rădăuţi, scor 0-0, meci desfăşurat în etapa a 25-a, cu cinci runde înainte de finalul sezonului. Echipa antrenată de George Timiş a fost prima din acest campionat, din toate cele cinci serii, care şi-a îndeplinit obiectivul.
Ieri seară, în etapa a 28-a, SCM Gloria Buzău a învins-o pe teren propriu pe CSM Focşani, cu 2-1, prin golurile marcate de Florin Cazan (42), Oprea (79), respectiv Remus Popa (63 – pen.), ca apoi, în nocturnă, să primească trofeul de campioană a Seriei 1 a Ligii 3.
Buzoienii au câştigat lupta pentru promovare cu SC Oţelul Galaţi, au cele mai multe puncte acumulate în acest sezon (73), din toată Liga a 3-a, şi e singura echipă neînvinsă din fotbalul românesc, în cele 27 de etape obţinând 23 de victorii, patru egaluri şi având un golaveraj de invidiat: 77-15. Bucovina Rădăuţi (54 de puncte) şi SC Oţelul Galaţi (50) sunt următoarele clasate în Seria 1.
La finalul meciului cu Focşani, fiecare jucător şi membru al staffului tehnic al SCM Gloria au îmbrăcat tricouri albe de campioni. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, alături de secretarul general adjunct al FRF, buzoianul Gabriel Bodescu, le-au înmânat medaliile şi cupa pentru câştigarea seriei.
(sursa: liga2.ro)

SCM Gloria Buzău – CSM Focşani 2-1 (1-0)
Au marcat: Cazan ’42; Oprea ’79 / Popa ’64 pen.
SCM Gloria Buzău: Gurău – Catană, Ceauşel, Konate, Velisar, Danci, Enescu (Danciu), Cazan (Oprea), Calu (Rus), C. Petre (Roman), Mihalache.
Antrenor principal: George Timiş
Antrenori secunzi: Vasile Tudose şi Mihai Dinu
Antrenor cu portarii: Vasile Lazăr