Răspunsul clubului SCM Gloria Buzău la afirmațiile apărute în presa locală, prin care se aduc acuze clubului și celor doi antrenori ai secției de tenis de masă

Ca urmare a faptelor menționate în articolul postat în „Buzăul Sportiv”, în data de 8 februarie 2020, prin care se aduc acuze clubului și celor doi antrenori ai secției de tenis de masă, Sport Club Municipal Gloria Buzău dorește să facă unele precizări care au fost evidențiate de către antrenorul coordonator și în cadrul conferinței de presă din data de 12 februarie 2020.

Menționăm că cele relatate în articol sunt neadevărate și aduc un prejudiciu de imagine atât clubului SCM Gloria Buzău, cât și celor doi antrenori, George Ciubotaru și Iulian Soare.

Antrenorul coordonator George Ciubotaru a răspuns afirmațiilor sportivului Alex Vrabie astfel:

– În articol se afirmă că: „Alex Vrabie este component al lotului național”
– Alex Vrabie nu este component al lotului național. A făcut parte din lotul lărgit al României, în perioada junioratului, și a participat la o Balcaniadă. Când faci parte din lotul național, trebuie să fii cel puțin rezervă și să participi cu echipa națională la Campionate Europene, Mondiale. Alex Vrabie nu a participat niciodată la asemenea competiții.

– Se afirmă că: „este unul dintre tenismenii de mare perspectivă ai clubului”.
– Sportivii de mare perspectivă sunt cei care ajung să fie convocați la lotul național și care, în urmă rezultatelor obținute la competiții internaționale, devin titulari ai echipei naționale. Alex Vrabie nu se află în această postură.

– Se afirmă că: „a fost nevoit să se mute în Franța, după ce a fost umilit de mai marii formației buzoiene; luat în batjocură”.
– Alex Vrabie nu a fost nevoit să se mute în Franța. A fost alegerea lui, pe care a exprimat-o în luna decembrie 2018, când și-a informat antrenorul cu privire la faptul că intenționează ca după terminarea liceului, să meargă să joace în Franța. Acest lucru este posibil (pentru ligile inferioare), conform Regulamentului FRTM, care prevede că sportivii români pot juca în două campionate, din care unul să fie neapărat în România. În concluzie, nimeni nu l-a oprit să își găsească echipă în România. Menționăm că perioada de transfer, în fiecare an, este 01 – 31.07, respectiv 15 – 31.12, iar contractul lui Alex Vrabie cu SCM Gloria Buzău, a expirat în 30.06.2019. A fost anunțat în timp util de faptul că nu vom continua colaborarea și că este liber să își găsească altă echipă.
– Alex Vrabie nu a fost dat afară din club, fapt ce ar fi însemnat rezilierea contractului. La expirarea perioadei contractuale, sportivul este liber de contract, relațiile dintre el și club încetează. La recomandarea antrenorului coordonator al secției, conducerea clubului poate sau nu să încheie cu sportivul un nou contract. În acest fel nu se încalcă niciun drept al sportivului. Am considerat ca pentru noul sezon competițional să încheiem contract cu un alt sportiv, tot buzoian, cu un palmares net superior, medaliat la Campionate Mondiale, Europene, Balcanice și Naționale.
– Alex Vrabie a fost tratat în mod egal cu ceilalți sportivi, fără nici o discriminare. Nu a fost umilit, respectiv nu a fost înjosit sau pus în situație de inferioritate. Nu a fost batjocorit, respectiv făcut de râs sau de rușine.

– Se afirmă că: „mi s-au promis echipamente, seriozitate, cantonament, antrenamente, salarii de care nu am avut parte; în urma etapei finale, unde am ajutat că echipa să câștige și să promoveze, nu mi-am primit salariul și prima de meci.”
– Alex Vrabie a avut contract de activitate sportivă din 22.08.2018 până în 30.06.2019, perioada în care și-a primit toate drepturile bănești și a beneficiat de condiți de pregătire corespunzătoare. A primit inclusiv prime de joc, prime care, potrivit legii, se pot acorda în funcție de buget. La expirarea perioadei contractuale, toate drepturile salariale prevăzute în contractul de activitate sportivă au fost achitate. Toate documentele oficiale care atestă acest fapt, se găsesc la compartimentul juridic.
– Alex Vrabie a primit echipament sportiv, la fel cum au primit toți sportivii secției. Regulamentul FRTM prevede la probele pe echipe obligativitatea că toți sportivii să aibă același echipament, în caz contrar, echipa nu are dreptul de a participa în competiție.

– Se afirmă că: „am încercat să-i contactez pe antrenori timp de 3 luni și nu mi s-a răspuns la telefon “
– Etapa finală, de promovare în Divizia A, s-a disputat la Buzău, în data de 01.06.2019 la sala de la CSS. Mesajele de pe WhatsApp arată că antrenorul George Ciubotaru a comunicat cu Alex Vrabie pe 12.04; 18.05; 10.06; 09.07; 15.07; 15.08. Au fost și convorbiri telefonice, deci nu a existat acest interval de 3 luni în care cei doi se presupune că nu ar fi comunicat. Toate convorbirile au fost purtate într-un limbaj civilizat și fără jigniri.

– Se afirmă că: „acum o săptămână am câștigat locul I la Campionatele Naționale ale Franței”
– Alex Vrabie joacă în Liga 5 din Franța și nu are dreptul să participe la Campionatele Naționale ale Franței, fiind jucător străin. În concluzie, nu avea cum să câștige locul I la Campionatele Naționale ale Franței. Cu alte cuvinte ar fi însemnat că este campionul național al Franței. Este o afirmație neadevărată.

– Se afirmă că: „a fost dat peste cap de „cunoscuții” antrenori de tenis de masă George Ciubotaru și Iulian Soare”.
– George Ciubotaru este profesor de Educație Fizică și Sport gradul didactic I, licențiat în Educație Fizică și absolvent al ANEFS București, promoția 1994. A practicat tenisul de masă de performanță de la vârstă de 8 ani, a devenit apoi antrenor și a promovat toate examenele de categorie. În prezent este antrenor categoria I (maestru). A selecționat zeci de copii, unii dintre ei ajungând sportivi de performanță, medaliați la competiții naționale și internaționale. A fost antrenor al echipei naționale a Ciprului, cu care a participat la Campionate Mondiale, Europene, Jocurile Țărilor Mici, Jocurile Commonwealth-ului, Jocurile Mediteraneene. Pentru rezultatele obținute are diplomă de recunoștință din partea CO din Cipru.

În țară sunt cunoscuți, atât el cât și colegul său, dl profesor-antrenor, Iulian Soare, de către toți antrenorii de tenis de masă, precum și de către sportivi.

Iulian Soare este unul dintre primii sportivi pe care George Ciubotaru i-a antrenat și care acum este, la rândul său, antrenor.

Împreună continuă selecția și antrenamentele cu copiii la sală. Prin activitatea lor, cei doi încearcă să influențeze viitorul acestor copii și să îi convingă de faptul că sportul și, în special, tenisul de masă sunt activități benefice sănătății.

Director SCM Gloria Buzău
Ion CAZAN