„Deschideți bazele și sălile pentru sport!” Se anunță vremuri mai bune pentru sportul românesc

După aproape trei luni, timp în care sportul mondial a suferit enorm, în sfârșit se anunță vremuri mai bune pentru sportivii noștri. În urma conferinței de presă susținută de către ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, la începutul săptămânii, acesta a prezentat ultimele detalii legate de reluarea competiţiilor şi antrenamentelor de la 1 iunie, cu respecarea condițiilor impuse prin starea de alertă.

„Încep cu un apel: Deschideţi bazele şi sălile pentru sport! Bineînţeles, respectând legile şi normele şi protejând sănătatea tuturor participanţilor. Tot ce aveţi de făcut este să respectaţi ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii şi, eventual, chiar să elaboraţi norme interne pentru o cât mai bună protejare a sportivilor. Mingea, din punctul meu de vedere, este la dumneavoastră, administratori de săli, baze sportive şi oficiali ai structurilor sportive şi daţi drumul la sport.

Am reuşit să punem în acord interesul uriaş pentru sport cu restricţiile inerente ale acestei stări de alertă. Ordinul comun stabileşte un cadru foarte bine definit pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament şi chiar competiţie. Mai puţin pentru competiţiile în sală. Ce avem în plus faţă de 15 mai? Deschiderea e la toate categoriile de vârstă, se pot organiza competiţii, dar în anumite condiţii.

Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanţă, adică sportivi legitimaţi. Se pot deschide competiţiile în aer liber pentru sporturi individuale, dar şi de echipă, după condiţiile din ordin. Sunt permise şi antrenamente şi la competiţiile de sală, dar antrenamente individuale. De asemenea, se pot relua antrenamentele şi competiţii în bazin. Rămâne însă regula fără spectatori la toate competiţiile. Juniorii se pot antrena în aer liber şi în sală, individual sau în grup de maximum 3, cu distanţare. Deci nu în regim colectiv. Deci cluburile şi bazele sportive pot relua activitatea respectând normele din ordinul comun”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.