Ilie Stan: „Nu, pandemia, în loc să ne facă mai puternici, pandemia ne-a distrus, cel puţin mental”

SCM Gloria Buzău a terminat la egalitate, scor 0 la 0, partida disputată duminică, în deplasare, la CS Mioveni, un rezultat care l-a nemulţumit pe antrenorul principal al grupării din Crâng, Ilie Stan. Aceasta s-a întâmplat din cauza jocului slab al elevilor săi, care nu au reuşit mai mult, în condiţiile în care argeşenii au evoluat din minutul 6 în inferioritate numerică.

Mai mult, au avut şansa să marcheze de două ori dintr-o lovitură de pedeapsă. Şutul lui Balgiu a fost parat de goalkeeperul din Mioveni, dar, nerespectând regulamentul prin părărsirea liniei porţii, lovitura s-a repetat. Nici Ciobanu nu a fost mai inspirat, balonul expediat de acesta trecând peste transversală.

Nici după pauză Gloria nu a reuşit să desfacă apărarea gazdelor, singurele ocazii importante fiind ratate de Ciobanu şi Tucaliuc.

La finalul partidei, Ilie Stan, a fost extrem de supărat pe jucătorii săi, considerând că aceştia nu au gestionat aşa cum trebuia partida, deşi au jucat aproape toat meciul în superioritate numerică şi au avut şansa să marcheze de două ori, dintr-o lovitură de pedeapsă repetată.

“Mi-este foarte greu să comentez, e important până la urmă că nu am pierdut. Să pierzi două puncte într-un fel cum am pierdut azi e incredibil. Nu se poate fără dorinţă, fără determinare, în fiecare săptămână nu ştiu cum să fac să fie programul mai bun, să dau şi prospeţime, să facem şi antrenamente de organizare a meciului, dar e din ce în ce mai greu să-i faci pe jucători să înţeleagă că jocul e altceva.

Asta e toată scuza, pandemia. Nu, pandemia, în loc să ne facă mai puternici, pandemia ne-a distrus, cel puţin mental. Jucători fără responsabilitate, pase greşite, nu ştiu dacă am făcut azi cinci pase consecutive de două ori, şi atunci când am făcut am avut ocazii de gol.

Dacă nu am sângele la mine să pot să execut un penalty, e greu să… mi-e greu şi nu vreau să vorbesc de un jucător anume. Ei şi dacă îi cerţi şi dacă le faci observaţie, e acelaşi lucru. Le intră pe aici şi iese pe partea cealaltă. Ei cred că sunt cine ştie ce sunt şi ei nu sunt în stare să dea o pasă. Dar au pretenţii extraordinare, că dacă îi chemi la negocieri, noi venim pe bani şi uite, bine că am fost inteligent şi nu le-am dat cât au vrut ei aşa, tot timpul”, a declarat la final pentru TelekomSport şi citat de liga2.ro, Ilie Stan, antrenorul formaţiei noastre.

Foto: CS Mioveni Facebook

SCM Gloria Buzău: Horeboiu – Toma, Savin, Ioniţă, Balgiu, Ghinga, Huiban, Ciobanu, Tucaliuc, Chică-Roşă, Roşu.
Rezerve: Stoian – Piftor, Paţurcă, Stoica, C. Petre, Perju, Nedelea, Stăiculescu, Ignat.

Pentru echipa noastră urmează partida din cadrul rundei cu numărul trei, programată duminică, de la orele 14:30, în compania ardelenilor de la AS FC Universitatea Cluj.

Microbiştii buzoieni vor avea posibilitatea să urmărească această dispută, în direct, pe DigiSport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport1.