Mișcarea și voia bună pun, preț de o săptămână, stăpânire pe Buzău

Proiectul #BeActive – Săptămâna Europeană a Sportului a început în forță la Buzău!

Buzoienii au demonstrat că iubesc sportul și mișcarea în aer liber și au răspuns pozitiv la îndemnul #BeActive!

Vineri s-a desfășurat prima activitate din cadrul Săptămânii Europene a Sportului, Crosul #BeActive, la care au participat peste 400 de elevi din întreg județul Buzău!

Evenimentul a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Buzău, al Direcției Județeane pentru Sport Buzău, al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, al Clubului Sportiv Școlar Buzău, al Liceului cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” Buzău, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău și al Direcției de Poliție Locală a Municipiului Buzău!

Sâmbătă, am ales să ne antrenam atât corpul, cât și mintea!

În parcul Crâng profesorii și antrenorii de șah de la SCM Gloria Buzău au invitat toți copii și tinerii ce iubesc sportul minții la partide de șah cu surprize!
Le mulțumim, pe acastă cale, doamnelor directoare Maria Fustei, de la GPP nr. 6 și Gabriela Barbu, de la grădinița Cei 7 pitici, pentru implicare și ajutor în desfășurarea acestei activități.

În același timp, pe stadionul de rugby „Prințul Ghica” s-a desfășurat Cupa #BeActive la fotbal, la care au participat elevi din clasele IX-X de la liceele din Buzău (Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”, Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”, Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu”, Liceul Tehnologic „Meserii și Servicii” și Liceul Tehnologic „Henri Coandă”), cupă ce a fost câștigată de către elevii de la Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu”.

Mulțumim pentru participare și implicare în acest proiect conducerii instituțiilor școlare și domnilor profesori coordonatori care au desemnat și însoțit loturile participante.

Weekend-ul s-a încheiat pe bicicletă!
În Parcul Crâng, iubitorii sportului s-au adunat pentru o plimbare #BeActive pe două roți, iar atmosfera absolut minunată a fost întreținută cu poveștile de călătorie ale domnului profesor Cristi Mănăilă, căruia îi mulțumim pentru explicațiile și detaliile specifice privind mersul pe bicicletă!
Ne-am mișcat, am pedalat, dar mai ales, ne-am distrat, am fost activi!
La fel de distractiv a fost sfârșitul de săptămână și pentru cei care au ales mingea de baschet sau pe cea de tenis de masă!
În parcul Crâng, alături de domnii profesori de la CSS și SCM Gloria Buzău, pasionații de tenis și baschet s-au jucat și și-au demonstrat calitățile în aceste sporturi.
Săptămâna Europeană a Sportului continuă până vineri, 30 septembrie! Și, nu uitați, vă așteptăm în Parcul Crâng și în Parcul Tineretului, ca să fim activi împreună!